Strămoșii noștri știau că frunza de dafin îmbunătățește digestia. Slovacii au adăugat-o la supa de fasole, știind că va ameliora balonarea și va calma stomacul.
Frunzele de dafin îmbunătățesc memoria și concentrarea mentală și sunt un miracol pentru pierderea în greutate și curățarea corpului. Decoctul (ceaiul) din frunze de dafin vă ajută la pierderea kilogramelor în plus: ingredientele din această băutură ajută la organizarea activității sistemului digestiv și curăță eficient organismul. Este un arzător de grăsime și o băutură care reîmprospătează și revitalizează corpul. Are efect benefic și asupra sistemului digestiv, ajută și ficatul și rinichii și poate elimina rapid apa acumulată în organism.
Pentru a prepara această băutură aveți nevoie de ceai verde de calitate, 3 frunze de dafin, 1-2 bucăți de scorțișoară și apă. Ceaiul verde să nu fie la plic, acest lucru este foarte important. Se poate înlocui cu urzică sau păpădie. În ceea ce privește apa, aceasta trebuie să fie fără clor, dintr-o sursă naturală și cu conservarea componentelor minerale, niciodată distilată.
Puneți la fiert 200 ml de apă și puneți într-o cană 1 lingură de ceai verde, 3 frunze de dafin și scorțișoara. Turnați apa clocotindă în cană, acoperiți și lăsați deoparte timp de 15 minute. Strecurați și puteți consuma ceaiul.
Pentru un efect de slăbire, se recomandă câte 3 cești pe zi. Băutura se poate pregăti în cantități mai mari și se poate bea treptat. Prima ceașcă se bea dimineața pe stomacul gol, a doua între micul dejun și prânz și a treia ceașcă se bea seara după ultima masă. Se consumă ca atare, fără alte adaosuri însă niciodată după ora 20.
Ceaiul verde nu conține calorii dar este un arzător de calorii puternic. Consumul regulat de ceai verde promovează arderea grăsimilor în zona abdominală și provoacă o creștere a consumului de energie.
Scorțișoara promovează digestia, împiedică creșterea stocării grăsimilor în organism și îmbunătățește funcție insulinei. Este și un afrodiziac eficient și îmbunătățește și starea pielii.
Frunzele e dafin ajută semnificativ la detoxifierea organismului și promovează digestia.