Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă foarte fină și foarte delicioasă – Se prepară ușor și o să vă placă mult
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- Vanilie
- 130 g zahăr
- 180 g unt
- 310 g făină
- 200-400 g gem
Mod de preparare:
Punem untul moale și sarea într-un bol. Mixăm timp de 1 minut după care adăugăm zahărul, vanilia și mixăm timp de 3-4 minute.
Adăugăm oul, mixăm timp de 4 minute după care încorporăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt.
Adunăm aluatul cu mâna, formând o bilă moale și nelipicioasă.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru tapetată cu hârtie de copt și presărată cu făină și întindem la o grosime de 5-7 mm. Transferăm aluatul cu tot cu hârtia de copt pe o tavă. Înțepăm cu o furculiță și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10-12 minute.
Scoatem tava din cuptor, uniformizăm marginile blatului și tăiem în două. Lăsăm să se răcească.
Umplem blaturile cu gem. Întindem un strat de gem și deasupra prăjiturii și decorăm firimiturile rămase de la uniformizarea blatului.
Lăsăm prăjitura la temperatura camerei timp de câteva ore după care o putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!