Pentru o recoltă bogată de ceapă țineți cont de aceste sfaturi atunci când plantați arpagicul!
Pentru procesul de plantare, vom avea nevoie de apă stătută și neclorată, arpagic, apă amoniacală 10%, 1 lingură cu vârf de cenușă de lemn cernută, 1 lingură de boia de ardei iute și de 1 lingură de sare alimentară.
Primul pas este să alegem arpagicul: înlăturăm cojile superficiale și îndepărtăm cepele cu leziuni.
Înmuiem apoi arpagicul în soluție de apă amoniacală, preparată din 1 lingură de apă amoniacală și 1 L de apă caldă sau aflată la temperatura camerei, timp de 30 de minute sub capac.
În timpul celor 30 de minute, amestecăm de câteva ori arpagicul.
În acest timp, pregătim și rândurile pentru plantare.
După cele 30 de minute, adăugăm boiaua, cenușa și sarea într-un vas mic și le amestecăm foarte bine.
Luăm câte o ceapă mică din soluție, scufundăm baza în amestecul uscat după care introducem ceapa în adâncitura făcută în sol, fără să o înfigem.
Procedăm la fel cu arpagicul rămas, după care acoperim tot cu sol.
Amestecul de boia, sare și cenușă are rolul de îngrășământ și de a proteja plantele de dăunători și de afecțiuni, în timp ce apa amoniacală contribuie la decontaminarea arpagicului și la stimularea creșterii.
Spor la grădinărit!