Guguluf cremos și moale, cu aluat pe bază de iaurt – Se prepară din 250g făină, 4 ouă, 150g unt, 750g iaurt și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 150 g unt
- 250 g zahăr tos
- 250 g făină
- 250 g iaurt natural
- 4 ouă
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g iaurt natural
- 4 gălbenușuri
- 40 g amidon
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.
Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul. Încorporăm iaurtul, gălbenușurile, făina și, la final, folosim o spatulă și încorporăm și spuma de albușuri.
Ungem cu unt și tapetăm cu făina tava de guguluf.
Transferăm compoziția în tavă și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-40 minute, fără să deschidem ușa cuptorului.
Pentru cremă, mixăm spumă tare iaurtul cu zahărul pudră, amidonul și gălbenușurile, pe baie de aburi. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și lăsăm să se răcească.
Servim guguluful cu cremă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!