Coșulețe cu umplutură de cârnați și cașcaval – Gustare savuroasă, din 1 kg făină, 250 ml lapte, 150 ml ulei și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 1 kg făină
- 42 g drojdie proaspătă
- Jumătate plic praf de copt
- 300 ml apă caldă
- 250 ml lapte
- 150 ml ulei
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe zahăr
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Cârnați
- Cașcaval ras
- 2 gălbenușuri
- Piure de roșii
- Oregano
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu zahărul și drojdia. Lăsăm deoparte timp de 15 minute. Punem celelalte ingrediente într-un bol, adăugăm și amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen. Acoperim bolul cu un prosop, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru și îl întindem la o grosime de 1 cm. Decupăm mici rondele pe care le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Cu mâna sau cu o lingură de lemn facem mici adâncituri în mijlocul fiecărei rondele. Ungem cu piure de roșii, presărăm oregano. Punem rondelele de cârnați, ungem cu gălbenușurile bătute.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade până coșulețele se rumenesc frumos. În ultimele 5-10 minute presărăm și cașcavalul ras.
Savurați cu poftă! Poftă bună!