O prăjitură foarte bună și foarte aspectuoasă…
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- 3 linguri de nucă măcinată
Se coc 3 foi, pe fundul tăvii.
ADVERTISEMENT
Se caramelizează 8-10 linguri de zahăr și se întind peste foi.
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 4 linguri de făină
- 150g zahăr
- vanilie
Se fierb și se lasă la răcit…
Se omogenizează 200g unt și se amestecă cu crema.
Se umplu foile, iar deasupra se pun 4 albușuri bătute pe baie de abur cu 8 linguri de zahăr… Eu am topit și puțină ciocolată și am pus peste bezea…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.