Prăjitură festivă cu biscuiți și cafea – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Se prepară din 350g biscuiți, 30g cafea, 250g frișcă lichidă, 250g mascarpone și…
Ingrediente necesare:
- 350 g biscuiți
- 80 g unt topit
- 200 ml lapte
- 30 g cafea
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g frișcă lichidă 33%
- 250 g mascarpone
- 80 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecăm untul topit cu laptele și cafeaua după care turnăm peste biscuiții măcinați și omogenizăm bine, frământând.
Pentru umplutură, mixăm mascarpone împreună cu zahărul pudră timp de 10-15 secunde. Adăugăm frișca bătută spumă tare și mixăm la viteză mică doar până la omogenizare.
Transferăm aluatul de biscuiți pe o bucată de hârtie de copt și întindem în formă dreptunghiulară. Uniformizăm marginile și punem firimiturile de aluat peste aluatul întins. Întindem umplutura deasupra și rulăm.
Împachetăm rulada în hârtia de copt și o dăm la frigider pentru 1 oră. Ulterior, o putem decora după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!