Rulouri deosebite cu umplutură de kaizer, ciuperci, mere și ceapă verde – Rulouri din cotlet de porc
Ingrediente necesare:
- 600-700 g cotlet de porc
- 200 g kaizer
- 1 lingură untură
- 200 g cașcaval ras
- 200 g mazăre prefiartă
- 3 mere medii
- 300 g ciuperci champignon
- 2 legături ceapă verde
- 3 căței usturoi
- 1 legătură mică pătrunjel
- 60-80 ml vin alb, sec
- Sare, piper mozaic măcinat, salvie
- Făină, ouă și pesmet pentru panadă
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Punem mazărea la fiert, împreună cu un praf de sare și un praf de zahăr. Între timp, tocăm cubulețe kaizerul. Spălăm ciupercile și le tocăm felii subțiri. Prăjim ciupercile într-o tigaie cu untură încinsă. Tocăm mărunt pătrunjelul, ceapa verde și usturoiul.
Peste ciupercile prăjite adăugăm kaizerul, amestecăm și lăsăm pe foc timp de 4-5 minute.
Între timp, curățăm merele, le tăiem cubulețe și le punem într-un bol cu apă aromată cu lămâie.
Ne întoarcem la ciuperci și bacon: adăugăm în tigaie ceapa verde, usturoiul, un praf de sare, un pic de salvie, piperul și amestecăm ușor. Călim totul împreună timp 1 minut, după care adăugăm și merele scurse de apă, vinul și amestecăm. călim totul împreună, la foc mic, timp de 6-8 minute. La final, adăugăm pătrunjelul și mazărea scursă de apă. Luăm de pe foc, amestecăm și lăsăm umplutura să se răcească complet.
Pregătim carnea: îndepărtăm părțile albe, tăiem în felii, după cum se vede în imagine.
Frăgezim carnea și condimentăm cu sare și piper.
În umplutura rece adăugăm cașcavalul ras și amestecăm. Formăm gomboți din umplutură și punem peste felia de carne, la mijloc. Rulăm și împingem marginile înăuntru.
Notă: dacă ne rămână umplutură în plus, o putem congela: o transferăm pe două bucăți de folie alimentară, rulăm și dăm la congelator.
Încingem uleiul la 170-180 de grade. Trecem rulourile prin făină, ouă bătute și pesmet și le prăjim până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă, alături de cartofi cu pătrunjel sau cu garnitura preferată.
Poftă bună!