Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu mere și bezea – Se prepară ușor și o să vă placă mult – Prăjitură de casă moale și aromată
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 gălbenușuri
- 200 g unt
- 150 g făină
- 1,5 lingurițe praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 100 g zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 3 albușuri
- 180 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm untul împreună cu gălbenușurile. Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt și frământăm până la omogenizare. Împărțim aluatul astfel obținut în două părți și învelim în folie alimentară. Dăm o bucată de aluat la frigider, cealaltă bucată la congelator.
Curățăm și dăm merele prin răzătoare. Le amestecăm cu zahărul și zeama de lămâie și le călim timp de 10 minute. Lăsăm să se răcească. Mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat zahărul.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm aluatul din frigider în ea. Formăm un blat uniform peste care punem merele.
Dăm pe răzătoare jumătate din aluatul scos din congelator, direct peste stratul de mere. Peste aluat întindem bezeaua și acoperim totul cu aluatul rămas.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!