Rețetă pas cu pas, cu imagini – Dovlecei marinați (cu usturoi și verdeață)- Dovlecei la borcan pentru iarnă – Aveți nevoie de 2 kg dovlecei, 125g zahăr, 50g sare, pătrunjel, mărar și…
Ingrediente necesare:
- 2 kg dovlecei tineri, mici
- 1 căpățână usturoi
- 50 g sare
- 125 g zahăr
- 125 ml oțet 9%
- 1 lingură piper negru măcinat
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Tăiem dovleceii în semiluni și îi punem într-un bol mare. Adăugăm usturoiul pisat și restul ingredientelor și amestecăm bine. Lăsăm dovleceii deoparte pentru 1 oră, amestecând la fiecare 15 minute.
Între timp, sterilizăm borcanele și capacele. Umplem borcanele cu dovlecei și turnăm și zeama din bol în borcane. Noi am umplut 4 borcane de 800 ml. Acoperim borcanele cu capace.
Punem un prosop într-o oală mare și transferăm borcanele în ea. Turnăm apă în oală cât să ajungă până la 3/ 4 din înălțimea borcanelor și punem totul pe foc. După ce apa din oală dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 15-20 minute.
După sterilizare, închidem ermetic borcanele și le întoarcem cu susul în jos. Le lăsăm să se răcească după care le putem depozita în pivniță sau cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!