Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rețetă simplă și rapidă, gustoasă și savuroasă – Plăcintă de casă (cu umplutură de cașcaval și cartofi)
Ingrediente necesare:
- 350 g cartofi
- 200 g cașcaval
- 250 g făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 200 ml chefir
- 40 ml ulei
- Jumătate linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 1 gălbenuș
- 1 lingură lapte
- Piper
Mod de preparare:
Amestecăm făina cernută cu bicarbonatul. Separat, amestecăm chefirul cu uleiul, sarea și zahărul. Treptat încorporăm amestecul uscat în cel lichid, frământând un aluat elastic și omogen. Dacă aluatul se lipește de mâini, mai adăugăm 20-30 g făină. Învelim aluatul în folie alimentară și îl punem deoparte.
Fierbem cartofii curățați în apă sărată după care scurgem apa și zdrobim cartofii până obținem un piure. Adăugăm cașcavalul ras, piper și omogenizăm.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină și îl întindem într-o foaie rotundă de 30 cm în diametru. Punem umplutura la mijloc și lipim marginile peste umplutură. Întoarcem plăcinta pe cealaltă parte și o întindem, cu mâna, la un diametru de 30 cm.
Transferăm plăcinta pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, o unge cu gălbenușul bătut cu 1 lingură de lapte și facem o mică tăietură la mijloc.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!