Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă, cremoasă și delicioasă – Prăjitura „Inteligentă” – Prăjitură fină și aromată, pe gustul tuturor…
Ingrediente necesare (folosim o tavă de 20*30 cm):
- 4 ouă
- 150 g zahăr tos
- 125 g unt topit
- 115 g făină
- 500 ml lapte cald
- 1 linguriță esență de vanilie sau 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 160 de grade și tapetăm tava cu hârtie de copt.
Separăm gălbenușurile de albușuri și le punem în boluri separate. În bolul cu gălbenușuri adăugăm zahărul și mixăm bine, până obținem o compoziție spumoasă. Încorporăm și untul topit (nu fierbinte), vanilia și făina, mixând până la omogenizare. Ulterior, încorporăm și laptele în fir subțire.
Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Adăugăm compoziția de gălbenușuri și omogenizăm cu grijă, cu mișcări ușoare de jos în sus. Folosim o spatulă.
Transferăm compoziția astfel obținută în tava pregătită. Coacem prăjitura timp de 50 de minute, aproximativ. Dacă începe să se rumenească prea tare la suprafață, o acoperim cu folie de aluminiu.
Lăsăm prăjitura să se răcească complet înainte de a o porționa și servi. Înainta de servire, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!