Ingrediente necesare pentru aluat:
1 ou
300 g făină
150 g unt cu 8-% grăsime
100 g smântână cu 25% grăsime
1 linguriță coaja de lămâie
un praf de sare
1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru umplutură:
120 g nucă măcinată
250 g gem
100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecăm făina, într-un bol mare, cu coaja de lămâie, zahărul vanilat și sarea, apoi adăugăm și cubulețele de unt rece.
Mărunțim untul cu o furculiță, după care adăugăm oul bătut, smântâna și frământăm un aluat omogen.
Împărțim aluatul în două, formând două bile pe care le împachetăm în folie și le punem la frigider pentru jumătate de oră.
Preîncălzim cuptorul la 185 grade Celsius, tapetăm două tăvi cu hârtie de copt.
Presărăm suprafața de lucru cu făină, scoatem bilele de aluat din folie.
Luăm prima bucată de aluat, îl tăiem în bucăți mai mici pe care le întindem în formă rotundă, de o grosime de 2 mm. Tăiem aluatul rotund în triunghiuri, apoi punem pe marginea fiecărui triunghi câte o linguriță de gem amestecat cu miez de nucă și rulăm fiecare cornuleț.
Procedăm la fel cu aluatul și umplutura rămasă.
Transferăm apoi cornulețele pe cele două tăvi, păstrând o mică distanță între ele.
Le coacem timp de 15 minute, aproximativ.
După ce cornulețele s-au rumenit frumos, le scoatem din cuptor și le dăm imediat prin zahăr pudră.
Să le savurați cu poftă!
Sursă rețetă: coolinarika.com/recept/751514/