Desert delicios cu banane, cremă de brânză și blat cu cacao – Se prepară din 3 ouă, 100g făină, 500g brânză de vaci, 100g ciocolată și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 60 ml ulei
- 60 ml apă rece
- O lingură și jumătate pudră de cacao
- 100 g făină
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru crema de brânză:
- 500 g brânză de vaci
- 100 g zahăr tos
- 1 lămâie
- 6 foi gelatină
- 400 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- 80 g ciocolată neagră
- 8 banane
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Mixând continuu încorporăm treptat uleiul după care și făina cernută și amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Coacem blatul timp de 15 minute aproximativ, la cuptorul preîncălzit la 220 de grade. Lăsăm blatul să se răcească după care punem pe el bananele stropite cu zeamă de lămâie.
Pentru cremă, mixăm brânza împreună cu zahărul și zeama și coaja de lămâie. Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, o punem la înmuiat în apă.
Ulterior, o încorporăm în crema cu brânză, împreună cu frișca bătută spumă tare. Întindem crema astfel obținută peste banane și dăm tortul la frigider peste noapte. Decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!