Rețetă simplă și absolut delicioasă – Chec pufos și umed cu multă ciocolată
Ingrediente necesare:
- 125 g ciocolată neagră 60% cacao
- 100 g unt
- 3 ouă mai mari
- 105 g zahăr pudră
- 100 g făină de migdale
- 35 g făină
- Jumătate linguriță praf de copt
- Un sfert linguriță bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
Alte ingrediente necesare:
- 100 g ciocolată neagră 60% cacao + 80 g frișcă lichidă pentru glazură
- Fulgi de migdale sau miez de nucă pentru decor
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 30*10 cm (sau o tavă rotundă de 18-20 cm diametru) cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade.
Topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu untul. Amestecăm până la omogenizare. Lăsăm să se răcească.
Punem deoparte 3 lingură de zahăr pudră și mixăm restul împreună cu gălbenușurile.
Separat, amestecăm făina cernută cu bicarbonatul și sarea.
Într-un alt bol, mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de zahăr pudră.
Amestecăm spuma de gălbenușuri cu ciocolata topită, amestecul de făină și făina de migdale după care treptat încorporăm și spuma de albușuri, folosind o spatulă. Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem checul timp de 35-40 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Checul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească în formă după care îl scoatem și îndepărtăm cu grijă hârtia de copt.
Pentru glazură, punem bucățelele de ciocolată într-un bol și turnăm peste ele frișca fierbinte. Lăsăm deoparte timp de câteva minute după care amestecăm până la omogenizare.
Turnăm glazura pe chec și decorăm în continuare cu fulgi de migdale/ miez de nucă sau după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!