Ruladă cu frișcă și banane – Rețetă simplă, din 4 ouă, 2-3 banane, 200 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- Jumătate cană zahăr tos
- 1 linguriță esență de vanilie
- Jumătate cană făină
- 2 lingurițe unt
- 2 lingurițe miere
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
- 2-3 banane
- Ciocolată și nucă pentru decor
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul tos și esența de vanilie. Adăugăm făina și omogenizăm.
Încorporăm și untul moale și mierea și transferăm compoziția într-o tavă de 35*40 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10-15 minute. Lăsăm să se răcească.
Mixăm frișca împreună cu întăritorul și întindem peste blat. Punem și bananele și rulăm cu grijă.
Acoperim rulada cu frișcă bătută și decorăm cu nucă măcinată și/sau ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!