Desert cu blat pufos de cacao, cremă fină de brânză și zmeură – Se prepară simplu, din 100g făină, 3 ouă, 350g zmeură și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 3 linguri pudră de cacao
- Jumătate plic praf de copt
- 2 linguri ulei
Ingrediente necesare pentru umplutura de zmeură:
- 350 g zmeură congelată
- 2 linguri zahăr pudră
- 150 ml apă
- 2 plicuri tort-gelee roșu
Ingrediente necesare pentru umplutura cu brânză:
- 500 g brânză de vaci
- 250 g mascarpone
- 300 g smântână
- 120 g zahăr pudră
- 20 g gelatină
- 100 ml apă
Alte ingrediente necesare:
- Zmeură pentru decor
Mod de preparare:
Vom avea nevoie de 2 tăvi: una de 18 cm și una de 24 cm. Vom pregăti umplutura de zmeură în tava mai mică și tortul în tava mai mare.
Pentru umplutura de zmeură, pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj: punem pe foc mic împreună cu apa, amestecând până gelatina se dizolvă.
Mixăm cu mixerul vertical zmeura împreună cu zahărul pudră. Adăugăm gelatina răcorită. Turnăm compoziția de zmeură în tava mai mică tapetată cu folie alimentară. Dăm la frigider peste noapte.
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Încorporăm uleiul, și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao. Transferăm compoziția în tava mai mare tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade și coacem blatul timp de 15 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcească.
Pentru umplutura cu brânză, pregătim gelatina: turnăm peste ea 150 ml de apă fierbinte și amestecăm până gelatina se dizolvă.
Separat, mixăm brânza împreună cu mascarpone, smântână și zahăr pudră. Adăugăm și gelatina răcorită și mixăm.
Îndepărtăm hârtia de copt de pe blat și punem blatul înapoi în tavă. Întindem un sfert din umplutura de brânză peste blat, întindem umplutură și pe margini.
Scoatem zmeura din frigider, îndepărtăm folia și punem în mijlocul tortului, peste stratul de brânză. Întindem umplutura rămasă și dăm tortul la frigider pentru minim 3 ore. Decorăm cu zmeură sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!