Rețetă perfectă pentru un prânz rapid, simplu și savuros – Pulpe de pui la cuptor, cu legume și cartofi
Ingrediente necesare:
- Pulpe pui
- 800 g cartofi, mai mici
- 1 căpățână usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 200 ml supă pui
- Sare, piper, boia
- 1 lămâie
- 1 ceapă roșie, mare
- 2 dovlecei
- 3 roșii, medii
- 1 ardei kapia
- Busuioc, cimbru
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 200 de grade. Condimentăm carnea cu sare, piper, boia.
Curățăm cartofii, spălăm și tăiem în sferturi. Ungem cu ulei o tavă mai mare.
Punem în tavă carnea, cartofii, cățeii de usturoi și ceapa tocată. Stropim totul cu zeama de la jumătate de lămâie. Tăiem cealaltă jumătate în sferturi și punem în tavă.
Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, după care adăugăm supa.
Tăiem cubulețe ardeiul, dovlecelul și roșiile în jumătăți. Când carnea este aproape gata, adăugăm legumele și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 15 minute. Înainte de a scoate tava din cuptor, cu 1-2 minute, presărăm busuiocul și cimbrul.
Savurați cu poftă! Poftă bună!