Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cum se prepară sosul din frunze de hrean – Se pune în borcane, pentru iarnă, este savuros!
Ingrediente necesare:
- 6 frunze de hrean
- 100 g pătrunjel verde
- 100 g mărar
- 30 g coriandru proaspăt – opțional
- 1-2 ardei iuți
- 250 g ardei gras
- 150 g usturoi
- 200 g nuci
- 150 ml ulei
- 2-3 lingurițe sare neiodată
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele: măcinăm nucii în blender. Curățăm ardeii grași și cei iuți de codițe și de semințe și le tăiem în bucăți, curățăm usturoiul. Punem ardeii și usturoiul în vasul blenderului și pasăm.
Spălăm și uscăm frunzele de hrean, pătrunjelul, coriandrul și mărarul. Tăiem în bucăți și pasăm cu blenderul. Punem ardeii și usturoiul înapoi în vasul blenderului, peste verdeață. Adăugăm uleiul și amestecăm bine. transferăm compoziția peste nucile măcinate, adăugăm sare și amestecăm bine.
Notă: dressing-ul trebuie să fie un pic prea sărat, ca să se păstreze bine.
Transferăm dressing-ul în borcane sterilizate și uscate și le închidem ermetic cu capace sterilizate. Păstrăm borcanele la frigider, până la 6 luni.
Savurați cu poftă! Poftă bună!