Rețetă rapidă și delicioasă, pas cu pas, în imagini – Cum se prepară rulada perfectă
Ingrediente necesare:
- 5 gălbenușuri
- Un praf de sare
- 50 g zahăr tos
- 5 albușuri
- 70 g zahăr tos
- 90 g făină
- 2 g praf de copt
- 50 g lapte
- 50 g ulei
Mod de preparare:
Mixăm spumă gălbenușurile împreună cu sarea și cu 50 de grame de zahăr. Punem deoparte.
Separat, mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Adăugăm treptat și zahărul, mixând până obținem o spumă tare și lucioasă.
În spuma astfel obținută încorporăm gălbenușurile. Folosim o spatulă. Amestecăm făina cu praful de copt, cernem peste compoziția de ouă și amestecăm ușor.
Separat, amestecăm uleiul cu laptele. Adăugăm un pic din compoziția de blat, omogenizăm și turnăm totul înapoi în compoziția de blat. Omogenizăm.
Transferăm compoziția astfel obținută pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și batem tava de masă de câteva ori pentru a scăpa de eventualele bule de aer.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 30 de minute. După coacere scoatem tava din cuptor.
Întoarcem blatul, îndepărtăm hârtia de copt și, cu mare grijă, tăiem marginile și crestăm o margine după cum se vede în imagini.
Ungem cu umplutura aleasă (de exemplu Nutella amestecată cu un pic de lapte) și rulăm, începând cu marginea mai îngustă, crestată. Împachetăm rulada în hârtie de copt și o dăm la frigider pentru 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!