Chifle sărate din aluat cu brânză și umplutură de șuncă și cașcaval – Se prepară din 500g făină, 300g brânză, 2 ouă, 200g cașcaval ras și…
Ingrediente necesare:
- 300 g brânză de vaci
- 8 linguri lapte
- 2 ouă
- 10 linguri ulei
- 500 g făină
- Un plic și jumătate praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
-
- 200 g cașcaval ras
- 150 g șuncă
+
- Lapte pentru uns
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm și restul ingredientelor și frământăm un aluat omogen și neted. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem la o grosime de 3-4 mm. Tăiem în pătrățele și punem pe fiecare umplutură. Rulăm și transferăm pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Ungem cu lapte și coacem la cuptorul preîncălzit la 200-220 de grade, timp de 10-15 minute.
Savurați cu poftă, alături de sosul preferat!
Poftă bună!