Coșulețe cu umplutură de nucă, cremă și glazură de ciocolată – Se prepară din 210g făină, 240g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 210 g făină
- 70 g zahăr pudră
- 140 g unt
- 20 g pudră de cacao
- 40 g nucă măcinată
- 1 plic zahăr vanilat
- Jumătate linguriță scorțișoară
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 150 g nucă măcinată
- 50 g zahăr pudră
- 2 linguri gem de coacăze
- 1 plic zahăr vanilat
- Esență de rom după gust
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 ouă
- 120 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri pudră de cacao
- 250 g unt
- Esență de rom după gust
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g ciocolată
- 75 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem toate ingredientele necesare într-un bol. Frământăm un aluat omogen și dăm la frigider peste noapte. A doua zi, tapetăm o tavă de brioșe ( sau formele speciale de coșulețe )cu aluatul și coacem la cuptorul preîncălzit la 160 de grade.
Pentru umplutură, amestecăm foarte bine toate ingredientele necesare.
Pentru cremă, punem într-o cratiță ouăle, zahărul pudră și cel vanilat și pudra de cacao. Punem pe baie de aburi pentru aproximativ 20 de minute, mixând. Lăsăm să se răcească.
Mixăm untul spumă după care încorporăm compoziția de gălbenușuri și esența de rom. După ce se răcesc, umplem coșulețele cu umplutură, decorăm cu cremă și dăm la frigider pentru câteva ore.
Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare. Ulterior, trecem coșulețele ( cu partea cu cremă ) prin glazura de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!