Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Spaghete Carbonara – Se prepară din 250g paste, 150g bacon, 100g cașcaval, 2 ouă, 3 căței usturoi și…
Ingrediente necesare pentru 2-3 porții:
- 250 g paste spaghete
- 150 g bacon
- 100 g cașcaval (pecorino, parmezan sau amestec)
- 2 ouă
- Jumătate legătură pătrunjel verde
- 2-3 căței usturoi
Mod de preparare:
ADVERTISEMENT
Fierbem spaghetele al dente, în apă cu sare.
Prăjim cubulețele de bacon într-o tigaie încinsă, până își lasă grăsimea și devine crocant. Luăm tigaia de pe foc, adăugăm usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt. Amestecăm, adăugăm pastele și 1 polonic sau 1 din apa în care au fiert. Amestecăm.
Adăugăm și ouăle bătute, 60g cașcaval ras și sare după gust. Amestecăm bine.
Servim cu cașcaval ras deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!