Fermierii ruși din regiunea Stavropol susțin faptul că bicarbonatul de sodiu are potențialul de a crește producția de castraveți și de roșii cu până la 30%.
Pentru a spori creșterea acestor legume, se prepară o soluție din bicarbonat de sodiu care se folosește și înainte de însămânțare și după apariția răsadurilor.
Pentru tratarea semințelor, aveți nevoie de 1 L de apă și 10 g de bicarbonat.
Într-un bol, amestecați cele două ingrediente până bicarbonatul se dizolvă de tot.
Puneți semințele în soluția obținută pentru 24 de ore, după care scurgeți lichidul.
Clătiți bine semințele cu apă curată și lăsați-le să se usuce înainte de a le pune în pământ.
Pentru stropirea legumelor, aveți nevoie de 1 L de apă și de 5, g de bicarbonat de sodiu.
Dizolvați bicarbonatul în apă și transferați lichidul obținut într-o sticlă cu pulverizator.
Pulverizați direct pe tufe, o dată la 7 zile pentru o creștere sănătoasă a plantelor.
Puteți, de asemenea, presăra bicarbonatul pe solul din jurul tufelor, însă nu direct pe plante, 20 g / tufă.
Pentru a reduce aciditatea solului și a face roșiile mai dulci, folosiți acest tratament de 2 ori:
-când tufele ajung la un dimetru de 2,5 cm
-când tufele au crescut pe jumătate
Important:
-testați mai întâi pe o singură plantă, deoarece dacă solul are un pH ridicat, bicarbonatul nu-i va face bine
-nu faceți exces de bicarbonat, mai ales pe timp de secetă când plantele nu primesc suficientă apă
Spor la grădinărit!