Cremă de lapte, glazură de ciocolată și biscuiți – Rețetă fără coacere – Prăjitura Monte
Ingrediente necesare pentru crema simplă:
- 1 L lapte
- 12 linguri amidon
- 8 linguri zahăr tos
- 200 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură de ciocolată:
- 300 ml frișcă lichidă
- 300 g ciocolată negară
Alte ingrediente necesare:
- 200-300 g biscuiți simpli
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Începem cu crema simplă. Punem la fiert 800 ml de lapte. Amestecăm laptele rămas cu zahărul și cu amidonul. Avem grijă să nu rămână cocoloașe. Turnăm amestecul în laptele fierbinte și amestecăm până crema se îngroașă. Luăm de pe foc și încorporăm în crema fierbinte untul, amestecând până la omogenizare.
Pentru crema cu ciocolată, încălzit frișca, fără să o fierbem. Adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Punem un strat de biscuiți într-o tavă de mărime medie, înaltă. Stropim biscuiții cu lapte, întindem crema simplă peste care întindem crema rece de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!