Aperitiv simplu dar foarte gustos, după o rețetă verificată – Slănină în saramură
Ingrediente necesare:
- 1,5 L apă
- 150 g sare
- 15 boabe piper negru
- 2 g piper negru măcinat
- 1,5-2 kg slănină cu carne, de pe burtă
Mod de preparare:
Punem apa într-o cratiță. Adăugăm sare și piper negru și amestecăm. Aducem marinada până la punctul de fierbere.
Notă: nu vă recomandăm să adăugați foi de dafin, întrucât slănina poate acri repede. Vara, adăugați 150-200 g sare iar iarna 100 g pentru 1 L apă.
Porționăm slănina în bucăți. Noi am avut și câteva bucăți de carne. Adăugăm slănina în marinadă. Punem capacul și după ce dă în clocot, fierbem timp de 5 minute.
Fără să oprim focul, repartizăm slănina în borcane curate și sterilizate. Turnăm și marinada clocotită în borcane. Le închidem ermetic cu capace sterilizate și le întoarcem cu susul în jos. Le învelim cu un prosop și le lăsăm să se răcească lent, peste noapte.
A doua zi, punem borcanele la frigider pentru 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!