Sunt un deliciu aceste pulpe de pui marinate în iaurt! Rumene, fragede și aromate, bune de te lingi pe degete… Enzimele din iaurt frăgezesc carnea, dându-i o savoare aparte…
Ingrediente necesare:
- 800g – 1 kg aripi și pulpe de pui
- 400g iaurt
- turmeric, mentă, rozmarin
- un pic de ulei de măsline
- sare și piper
Mod de preparare:
Pentru început, amestecăm iaurtul cu uleiul și condimentele. Curățăm și ștergem pulpele, apoi le punem în marinada de iaurt…
Amestecăm bine, astfel încât să fie acoperite de iaurt… Le ținem astfel de seara până a doua zi dimineață, sau, dacă nu aveți timp, cel puțin o oră…
În continuare, punem pulpele într-o tavă, turnăm marinada rămasă peste ele și dăm la cuptor… Din când în când, le ungem cu sosul din tavă… Întoarcem pulpele pentru a se rumeni pe ambele părți…
După 60-90 minute, când sunt frumos rumenite și fragede, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcorească…
Le servim calde, cu garnitură de cartofi sau orez… Pentru un plus de savoare, putem adăuga dulceață de ardei iuți…
Să aveți poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord de la dna. Margareta Cismasiu, de pe blogul personal al acesteia…