Rinichii au o sarcină enormă în fiecare zi: filtrează peste 1.300 L de sânge. Sunt foarte dependenți de funcționarea și de starea energetică a întregului corp și, datorită faptului că toxinele care intră în organism sunt îndepărtate în principal de rinichi, tractul urinar și vezică, eficiența acestui proces depinde de puritatea sângelui provenit din alte organe.
Atunci când funcția renală este afectată, toxinele se depun în fluxul sanguin și întregul corp este otrăvit, ceea ce duce la calcifierea arterelor, venelor, la hipertensiune, artrită, varice, la afectarea mușchilor și încet se distruge corpul.
Rinichii sunt responsabili atât de construcția cât și de calitatea măduvei osoase, pielii, creierului, părului și dinților și pot afecta chiar și auzul (ne referim la acel sunet constant în urechi care indică probleme la rinichi). De asemenea, rinichii controlează și cantitatea de lichid în organism și sunt responsabili și de echilibrul optim acido-basic, de nivelurile de sodiu și de ionizarea sângelui.
Medicina chineză consideră rinichii habitatul energiei vitale și al reproducerii unei persoane iar performanța lor slabă duce la oboseală cronică și lipsă de energie.
Probleme renale – Simptome timpurii
De regulă, rinichii slăbiți nu prezintă niciun simptom timp de ani de zile și asta este cauza pentru care multe persoane ajung la nefrolog doar când sunt deja cu adevărat bolnavi. Se pot observa însă câteva simptome timpurii precum creșterea în greutate, umflarea picioarelor sau incontinența care cauzează celulită și edem pe corp, oboseală, lipsa dorinței de a trăi și un sistem imunitar slăbit.
Deteriorarea sănătății rinichilor – Factori
Apa potabilă slabă
Corpul se regenerează și este curățat pe timpul nopții și se recomandă minim 2 pahare de apă dimineața după trezire, de preferință apă caldă, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor acumulate.
Vremea rece și spatele neacoperit
Frigul provoacă încetinirea funcționării rinichilor. Se recomandă acoperirea spatelui pe vreme rece.
Stres, infecții, analgezice, răceli, antibiotice, infecții recurente ale tractului urinar
Iată 2 rețete simple pentru curățarea rinichilor
1. Ceai de pătrunjel
Se fierb timp de 20 de minute 2 rădăcină de pătrunjel în 5 pahare de apă. Ceaiul se bea cald, pe tot parcursul zilei, câteva zile la rând.
2. Ceai de chimen, fenicul și coriandru
Peste câte o jumătate de linguriță de chimen, fenicul și coriandru se adaugă un pahar cu apă și se fierbe până dă în clocot. Se stinge focul și se lasă la infuzat, sub capac, timp de 10 minute.
Se recomandă 2-3 căni pe zi, timp de câteva zile.