Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură cu biscuiți, brânză dulce și piersici din compot (Cheesecake cu fructe) – Rețetă rapidă și aromată, fără coacere
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 g biscuiți de ovăz
- 80 g unt topit
Ingrediente necesare pentru crema de brânză:
- 400 ml frișcă lichidă 30%
- 500 g brânză de vaci
- 120 g zahăr pudră
- 300 g piersici din conservă, tocate mărunt
- 100 ml sirop din conserva de piersici
- 16 g gelatină pudră amestecată cu 80 ml apă
- 1 plic zahăr vanilat
- Coajă rasă de lămâie
Ingrediente necesare pentru decor:
- 200 ml frișcă lichidă 30%
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 plic întăritor frișcă
Pentru această rețetă am folosit o tavă de tort de 22 cm
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții mărunțiți cu untul topit. Omogenizăm și transferăm compoziția în tavă, formând un blat omogen. Dăm tava la frigider și pregătim crema.
Pentru crema de brânză, punem brânza de vaci și zahărul pudră într-un bol. Separat, amestecăm gelatina cu apa și o lăsăm să se umfle. Ulterior, o încălzim la cuptorul cu microunde, până devine lichidă, fără să o fierbem.
În bolul cu brânza și zahărul pudră, adăugăm siropul din compot și omogenizăm. Adăugăm și coajă rasă de lămâie, zahărul vanilat și amestecăm bine. adăugăm cubulețele de piersici și amestecăm din nou.
Mixăm frișca spumă tare. Încorporăm gelatina în compoziția cu brânză, după care încorporăm și un sfert din frișca bătută și omogenizăm. Treptat, încorporăm și frișca rămasă. Transferăm crema peste blatul din tavă și uniformizăm frumos.
Dăm tava la frigider pentru minim 3 ore. Ulterior, îndepărtăm inelul tăvii după care decorăm felii de caise și cu frișca bătută spumă tare împreună cu zahărul pudră și cu întăritorul.
Savurați cu poftă! Poftă bună!