Ingrediente necesare pentru blat:
150 g ciocolată cu alune
200 ml lapte condensat
36 biscuiți
Ingrediente necesare pentru crema de lămâie:
200 ml lapte condensat
180 g unt cu 80% grăsime
120 ml zeamă de lămâie
2 linguri făină
7 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
un praf de sare
Ingrediente necesare pentru glazură:
2 linguri ulei
350 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Începem prin a pregăti blatul: amestecăm laptele cu bucățelele de ciocolată și fierbem până se topește ciocolata de tot, amestecând continuu, apoi luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.
Între timp, mărunțim biscuiții într-o tavă și turnăm sosul ajuns la temperatura camerei peste ei.
Amestecăm bine, apoi întindem uniform, apăsând cu o lingură.
Punem tava la frigider și ne apucăm de cremă.
Amestecăm laptele cu zahărul, zeama de lămâie, zahărul vanilat și făina.
Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu până începe să se îngroașe, apoi lăsăm crema să se răcească un pic.
Adăugăm și untul la temperatura camerei și mixăm timp de 2 minute sau până obținem o cremă fină.
Dacă untul și amestecul de lapte sunt la aceeași temperatură, crema nu se va tăia.
Pentru glazură, punem bucățelele de ciocolată și uleiul într-un bol metalic și topim ciocolata la bain-marie, amestecând continuu, apoi lăsăm glazura să se răcească.
Scoatem tava din frigider, întindem uniform crema de lămâie peste blatul de biscuiți, apoi turnăm și glazura și punem prăjitura înapoi la frigider pentru cel puțin 4 ore.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!