Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Chifle japoneze cu umplutură la alegere – Chifle moi și pufoase, fine și delicate – Se prepară ușor și o să vă placă mult
Ingrediente necesare pentru 12 chifle:
- 60 g zahăr
- 350 g făină
- 30 g unt moale
- 190 g lapte cald
- 3/4 linguriță sare
- 15-20 g drojdie proaspătă (sau 3-5 g drojdie uscată)
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în laptele cald. Adăugăm un pic de zahăr, acoperim cu un prosop curat și lăsăm la loc cald pentru 10-15 minute.
Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm zahărul rămas și amestecăm. Turnăm la mijloc laptele cu drojdia și amestecăm cu o lingură. Adăugăm sarea și frământăm un aluat aproape omogen.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl frământăm timp de câteva minute. Punem untul moale la mijloc și continuăm să frământăm până la omogenizare.
Ungem cu unt o cratiță, punem aluatul în ea, acoperim cu capac. Lăsăm aluatul la loc cald la dospit până își dublează volumul.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru și-l împărțim în 12 părți din care formăm mici biluțe pe care le acoperim cu un prosop de bucătărie.
Pregătim umplutura: noi am folosit stafide amestecate cu un pic de zahăr vanilat, zahăr cu scorțișoară și gem.
Luăm prima bilă și întindem. Punem umplutură la mijloc, pliem marginile și rulăm. Transferăm pe o tavă. Acoperim tava cu folie alimentată și lăsăm chiflele la dospit timp de 20 de minute.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute sau până capătă o culoare frumoasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!