Consumul zilnic al unui cățel de usturoi este suficient pentru profilaxia unei game largi de afecțiuni. Usturoiul conține, predominant, hidrați de carbon, vitamina C, derivați sulfurați precum alicina și fitoncide cu acțiune bactericidă și fungicidă. Înghițirea usturoiului pe stomacul gol îi crește puterea de acțiune și devine un antibiotic natural extrem de puternic.
Se recomandă înainte de micul dejun deoarece bacteriile nesănătoase sunt supraexpuse și nu se pot apăra împotriva acțiunii usturoiului, fiind distruse în cele din urmă. Se recomandă 1-2 căței mici de usturoi, presați și lăsați deoparte 10 minute, dimineața pe stomacul gol, înainte de a bea, mânca și înainte de spălatul pe dinți. Pentru a atenua din gust și miros, se poate bea ulterior 150 ml de lapte prin. După 3 săptămâni de consum se ia 1 săptămână de pauză.
Usturoi pe stomacul gol – Beneficii
- Echilibrează tensiunea arterială
- Reglează circulația, previne diverse afecțiuni cardiace, protejează inima
- Previne atacul de cord
- Reduce sinteza trigliceridelor în ficat, reducând riscul de aterocleroză
- Tratează problemele de stomac precum diareea, balonarea, indigestia
- Scade nivelul de colesterol LDL din sânge, protejează arterele
- Îmbunătățește digestia, reglează pofta de mâncare
- Are efecte anticoagulante și stimulează buna funcționare a vezicii urinare
- Remediu extraordinar pentru probleme nervoase
- Previne sau vindecă tuberculoza, astmul, guturaiul, pneumonia, bronșitele, congestia pulmonară, tusea
- Stimulează sistemul imunitar
- Contribuie la eliminarea toxinelor, curăță organismul de viermi și paraziți
- Reduce durerile provocate de artrită
- Luptă împotriva infecțiilor cu fungi („picior de atlet”, candidoză)
- Previne diabetul zaharat, tifosul, depresia, cancerul de colon, rect, esofag, laringe și de rect