Bomboane din biscuiți, lapte condensat, miere și alune – Bomboane Marlenka
Ingrediente necesare pentru 40 de bomboane mai mici:
- 2 pachete biscuiți cu miere sau blat de tort cu miere ( aprox. 250 g )
- 100 gr lapte condensat caramelizat
- 2 linguri miere
- 200 g unt
- Esență de rom
- Alune măcinate și tocate mărunt
- Glazură de ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
ADVERTISEMENT
Punem untul, laptele condensat caramelizat și mierea într-un bol. Mixăm cu mixerul vertical până obținem o compoziție moale. Zdrobim biscuiții cu mâna.
Amestecăm biscuiții cu compoziția de caramel, esența de rom și formăm mici biluțe.
Dăm biluțele prin alune măcinate după care le transferăm pe mici hârtiuțe de copt. Presărăm alune tocate deasupra și decorăm cu glazură de ciocolată.
Dăm la frigider pentru o zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!