Este foarte important să ne susținem imunitatea generală printr-o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți precum fibre, minerale și vitamine.
Doctor Virginia Faur, cercetător și inventator de medicamente, este recunoscut pentru remediile naturiste pe care le recomandă în tratarea sau prevenirea afecțiunilor minore.
Specialistul recomandă o rețetă denumită generic „antibioticul săracului”, care se prepară din produse naturale foarte ușor de procurat. Acest remediu face minuni în tratamentul infecțiilor respiratorii, răcelilor sezoniere și întărește sistemul imunitar.
Se adaugă 40-50 grame de cimbru uscat într-un borcan de 800 ml. Se completează cu mere, se închide ermetic și se lasă la macerat 14 zile după care se filtrează. În tot acest timp, elementele conținute de cimbru și antioxidanții din miere vor forma un antibiotic natural puternic.
Se va obține un remediu puternic, cu proprietăți laxative, regenerative, imunostimulatoare, bacteriostatice și bactericide. Având și o puternică acțiune antiseptică, remediul acționează asupra ficatului și rinichilor, ameliorând starea lor de funcționare.
Profilactic, se recomandă câte 1 lingură la fiecare 8 ore. De asemenea, se poate lua 1 linguriță din acest amestec de fiecare dată când apare pofta de ceva dulce.
Ca adjuvant se poate lua 1 lingură de 3 ori pe zi (la 8 ore) în gripe sau răceli, în caz de laringită, astm, răgușeală sau tuse convulsivă.
Atenție! Între ultima linguriță de peste zi și următoarea trebuie să treacă 8 ore. Nu se va exagera cu acest tratament.
Cum ne ajută cimbrul?
În medicina populară, cimbrul este cunoscut ca „antibioticul săracului”. Are efect antiinflamator și antimicrobian. Conține un compus activ numit timol, un antioxidant capabil să distrugă radicalii liberi cauzatori de boli.
Este un antiseptic intestinal care stimulează secreția biliară a ficatului, contracția veziciii biliare și evacuarea bilei în intestin. Este un expectorant, antiseptic al căilor respiratorii, stomahic și stimulează funcția rinichilor.
Cum ne ajută mierea de albine?
Mierea de albine are proprietăți laxative, regenerative, bactericide, bacteriostatice și imunostimulatoare.
Este un antiinfecțios puternic care acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism: de la tubul digestiv și căile respiratorii până la nivelul mucoaselor și pielii.