Rețetă ușoară și delicioasă – Prăjitură de casă cu cireșe, cremă de vanilie și blat cu cacao
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 2 linguri ulei
- 4 linguri apă fierbinte
- 4 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru stratul cu albușuri:
- 6 albușuri
- 220 g zahăr tos
- 100 g nucă tocată mărunt
- 200 g cireșe fără sâmburi
- 200 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 200 g zahăr tos
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 250 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 160 g ciocolată
- 20 g unt
- 50 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade.
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare și încorporând treptat și zahărul. Adăugăm gălbenușurile, uleiul, apa și la final făina amestecată cu pudra de cacao.
Transferăm compoziția în tava pregătită și dăm la cuptor pentru 15-20 de minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.
Pentru stratul cu albușuri, mixăm spumă albușurile încorporând și zahărul. Încorporăm și nuca amestecată cu făina și cu cireșele, folosind o spatulă. Transferăm compoziția într-o tavă ( 25*35 cm ) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile cu zahărul vanilat și cel tos, adăugăm praful de budincă, un pic de lapte și omogenizăm. Punem laptele rămas la fiert, adăugăm compoziția de gălbenușuri, amestecăm și fierbem până se îngroașă. Lăsăm să se răcească.
Mixăm untul spumă după care încorporăm în el, în porții mici, budinca.
Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu untul și frișca lichidă pe baie de aburi.
Asamblare: blat cu cacao, crema de vanilie, blatul cu cireșe, glazură.
Dăm prăjitura la rece pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!