Ingrediente necesare pentru 12 bucăți de brioșe:
3 ouă
150 g zahăr
150 g făină
100 ml lapte
100 g unt, la temperatura camerei
1 lingură pudră de cacao
1 linguriță praf de copt
1 fiolă esență de vanilie
Mod de preparare:
Frecăm untul moale împreună cu zahărul până obținem o consistență cremoasă.
Adăugăm apoi ouăle, pe rând, amestecând până la încorporare după fiecare.
Adăugăm apoi și esența de vanilie și, treptat, făina amestecată cu praful de copt.
La final, turnăm și laptele și continuăm să amestecăm până la omogenizare.
Împărțim compoziția astfel obținută în două părți.
Prima parte o împărțim în tava de brioșe tapetată cu hârtie pentru brioșe.
Cealaltă parte o amestecăm cu o lingură de pudră de cacao, apoi turnăm peste compoziția din tavă.
Luăm o furculiță și amestecăm cu mișcări de sus în jos, fiecare brioșă, obținând astfel aspectul marmorat.
Coacem brioșele timp de 20 de minute, aproximativ, la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!