Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Biscuiți fragezi, moi și delicioși, gata în 20 minute – Biscuiți de casă cu cremă deosebită
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 1 ou
- 200 g zahăr
- 100 g unt moale
- 200 ml lapte – la temperatura camerei
- 2-3 linguri pudră de cacao
- 1 lingură praf de copt
- 2-2,5 pahare făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml smântână pentru frișcă 30%
- 100 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 50 g cremă de brânză
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 50 g ciocolată cu lapte
Notă: pentru umplutură, se poate folosi orice cremă densă, pastă de ciocolată, gem gros etc.
Mod de preparare:
Pentru aluat, spargem oul într-un bol. Adăugăm zahărul, untul moale și mixăm timp de 2-3 minute, până obținem o compoziție pufoasă, omogenă și albicioasă. Încorporăm și laptele după care încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu praful de copt. Mixăm până la omogenizare și până obținem un aluat gros care cade lent de pe lingură.
Transferăm aluatul într-un poș și tăiem vârful poșului în așa fel încât să obținem un orificiu cu diametrul de 1 cm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm aluatul pe ea, formând cerculețe cu diametrul de 3 cm. le aplatizăm cu degetul trecut prin apă. Veți obține aproximativ 40 de bucăți.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute. După coacere, lăsăm biscuiții să se răcească.
Pentru cremă, mixăm smântână adăugând treptat și zahărul tos și cel vanilat. Când apar vârfuri moi, încorporăm și brânza, mixând până apar vârfuri persistente.
Asamblare: potrivim biscuiții în perechi, transferăm crema într-un poș cu duză de stea. Lipim câte 2 biscuiți cu cremă.
Pentru glazură, topim ciocolata, o transferăm într-un poș, tăiem vârful și decorăm în zig-zag. Dăm biscuiții la frigider pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!