Este pur și simplu delicioasă această prăjitură, combinația de mac – mascarpone – vișine formează un trio perfect – Gustul și aromele se îmbină excelent, rezultând un adevărat deliciu…
Ingrediente necesare
Ingrediente pentru blat:
- 8 ouă
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr
- 4 linguri de mac
- un praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 250 grame mascarpone
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 200 grame zahăr
- coaja de la o lămâie
- zeama de la o lămâie
Ingrediente pentru jeleu:
- 1 plic de gelatină
- 2 linguri de zahăr pudră
- 300 ml zeamă de vișine
Mod de preparare:
Pentru început, pregătim blatul.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare. Când spuma rezultată se ține de telurile mixerului, adăugăm treptat zahărul… Mixăm în continuare, până ce se topește complet…
Adăugăm apoi gălbenușurile, amestecând încet, folosind o spatulă… La final, incorporăm făina amestecată cu macul și praful de copt…
Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul încins în prealabil. Blatul este gata când crește crumos și trece testul scobitorii… Îl scoatem din tavă și îl lăsăm la răcit, pe un grătar…
Între timp, pregătim crema.
Adăugăm în mascarpone coaja de lămâie răzuită, zahărul și amestecăm bine. Batem smântâna pentru frișcă, adăugăm mascarponele și un pic de zeamă de lămâie… Amestecăm totul bine bine…
Tăiem în două blatul cu mac, pe orizontală. Vom obține astfel 2 foi. Umplem foile cu crema pregătit, iar pe deasupra turnăm jelul…
Pentru a pregăti jeleul, fierbem zeama de vișine cu zahărul, până se topește acesta din urmă… Luăm de pe foc și, după 5 minute, adăugăm gelatina hidratată. Amestecăm bine și lăsăm să se răcească, până când începe să se lege… În acest moment, putem turna peste prăjitură, uniformizând frumos…
Dăm totul la rece până când jeleul este complet întârit…
Înainte de servire, o scoatem de la frigider și o porționăm cu un cuțit bine ascuțit, înmuiat în apă…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă aparține dnei. Margareta Cismasiu și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal…