Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură rapidă și aromată, pufoasă și delicioasă – Cea mai bună prăjitură de casă cu fructe
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 60 ml ulei
- 150 g iaurt natural sau smântână fermentată
- 240 g făină
- 10 g praf de copt
- 6 prune sau alte fructe, după gust
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un vas. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și batem cu telul până la omogenizare. Încorporăm uleiul, iaurtul după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm bine și ne asigurăm că nu rămân cocoloașe.
Tăiem 4 prune în cubulețe și 2 în feliuțe.
Adăugăm cubulețele în aluat și amestecăm. transferăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Peste aluat punem feliuțele de prune și le scufundăm ușor în aluat.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. După ce se răcește un pic, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!