Aceste 4 alimente vă ajută să slăbiți: începeți să le consumați chiar din această seară – Pe lângă faptul că excesul de grăsime este o adevărată problemă de ordin estetic, surplusul de kilograme reprezintă și o adevărată problemă de sănătate. În acest articol, vă prezentăm 4 alimente care vă ajută să pierdeți în greutate și să scăpați mai ușor de excesul de grăsime.
Vă recomandăm să adăugați aceste alimente în meniul dvs. zilnic. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste produse nu este magic și nu face minuni, nu poate topi grăsimea doar pentru simplu fapt că este consumat, dar, inclus în alimentația de zi cu zi, vă ajută să consumați mai puține calorii și să vă accelerați metabolismul. În plus, este vorba de 4 alimente foarte sănătoase, pline de beneficii pentru organism.
Kefir
Alimentele fermentate sunt o alegere excelenta pentru pierderea in greutate, si, de asemenea, pentru starea generala de sanatate. Regele produselor lactate fermentate, alături de laptele bătut, este kefirul – este plin de probiotice, care fac ca sistemul digestiv sa functioneze mult mai bine si mai repede, si , astfel, topeste mai repede kilogramele in plus.
Întărește oasele – Kefirul este o bautura bogata in calciu care te ajuta daca ai probleme cu oasele fragile. Odata cu includerea kefirului in dieta ta, vei sta deoparte de osteoporoza, cunoscuta drept boala oaselor fragile.
Kefirul te ajuta si in cazul in care ai probleme cu gingiile, fiind eficient in combaterea parodontozei.
Imbunatateste sistemul nervos – un alt beneficiu al kefirului este si faptul ca imbunatateste sistemul nervos (memoria, atentia, reflexele).
Mai mult decât atât, această băutură sănătoasă te ajuta cand treci printr-o perioada mai tensionata sau esti in depresie. O cană de kefir cu două ore înainte de culcare te ajută să dormi liniștită, fără ca somnul să îți fie perturbat.
Ouă
În orice dieta vei cauta, vei vedea că sunt incluse oualele. Ele sunt alegerea perfecta pentru micul dejun si un mare aliat impotriva excesului de greutate.
Oul contine cele mai bune proteine – singurul aliment considerat a contine proteine de clasa I in totalitate este oul, folosit totodata ca etalon pentru a compara toate celelalte alimente proteice. Consumul de ou previne cataracta si degenerescenta maculara
Oul contine luteina si zeaxantina – doua proteine care ajuta in mentinerea sanatatii ochiului si in prevenirea degenerescentei maculare si a cataractei.
Somon
Acest peste gras este un favorit printre vedetele si modelele celebre de la Hollywood, iar motivul este ca, foarte repede, da o senzatie de satietate si este bogat in acizi grasi Omega-3.
Acizii grasi omega-3, pe langa faptul ca sunt excelenti pentru pierderea in greutate, si foarte buni pentru inima, creier si articulatii.
Somonul contine acizi grasi omega-3, acizi foarte folositori pentru corpul nostru. Potrivit unui studiu, consumul de somon poate reduce cu 20% riscul de boli de inimă, atunci când este consumat de de 3 ori pe lună, cu 29%, atunci când este consumat o dată pe săptămână, cu 31%, când este servit de 2-4ori pe săptămână şi cu 34%, atunci când se consumă de mai mult de 5 ori pe săptămână.
Kale (varză creață)
Kale este o planta plina de frunze groase verzi si este un aliment indispensabil in orice tip de dieta. Kale este un aliment alcalin, ceea ce inseamna ca reduce aciditatea din organism si, in plus, este foarte bogat in fibre.
Fibrele sunt extrem de esentiale pentru pierderea in greutate, deoarece incetineste eliberarea glucozei in organism, iar varza creata contine o gramada de magneziu si fier, care reduce nivelurile de hormoni de stres din corpul nostru.
Câte dintre ele consumați deja? Le veți consuma începând de astăzi sau de mâine?