Adoptarea unei diete sănătoase și bogate în nutrienți, nu numai că îți va îmbunătăți sănătatea, dar te va ajuta și să reduci riscul de a dezvolta anumite boli, printre care și cancerul. Să vedem acum care sunt alimentele care cauzează cancer și pe care este bine să le eviți..
1. Conservele toxice
Multe dintre companiile alimentare importante acoperă interiorul conservelor lor cu Bisfenol A (BPA).
Conform studiilor efectuate pe celule umane și animale, BPA a fost asociat cu mai multe probleme de sănătate: cancer, infertilitate, obezitate și diabet.
Expunerea excesivă la BPA poate duce la impotență masculină, probleme de fertilitate, boli de inimă și alte afecțiuni de sănătate.
2. Alimentele afumate
Carnea afumată conține carcinogeni dăunători care pot cauza infecții la nivelul stomacului, cancer, creșterea riscului de accident vascular cerebral și/sau diabet și un nivel ridicat de sodiu.
3. Peștele de crescătorie
În timp ce peștele sălbatic obține Omega-3 din plantele acvatice din apă, peștele de crescătorie este hrănit cu o dietă nesănătoasă și bogată în porumb, care include și alte substanțe poluante și chimicale.
Unele dintre aceste substanțe includ pesticide care ajută la prevenirea răspândirii păduchilor de mare.
4. Carnea la grătar
Gătitul cărnii pe grătar poate crea compuși carcinogeni, substanțe chimice periculoase care duc la apariția cancerului.
5. Uleiurile hidrogenate
Grăsimile trans din uleiurile hidrogenate promovează inflamația și hiperactivitatea sistemului imunitar, mărind astfel riscul de boli de inimă, diabet și cancer. Consumul constant de uleiuri hidrogenate crește riscul de cancer la sân.
6. Floricelele pentru microunde
Popcornul pentru microunde este unul dintre alimentele care cauzează cancer: pungile sunt acoperite cu substanțe care împiedică uleiul să se scurgă prin ambalaj în timpul încălzirii. Atunci când încălzești punga de popcorn, aceste substanțe chimice ajung în popcorn.
7. Legumele și fructele non-organice
Culturile crescute convențional și tratate cu pesticide, semințele modificate genetic și erbicidele: toate cele trei substanțe chimice sunt periculoase pentru sănătate, deoarece conțin carcinogeni.
8. Zahărul
Zahărul hrănește tumorile și încurajează creșterea celulelor canceroase. De asemenea, poate fi și un factor de risc pentru bolile de inimă la persoanele cu diabet sau alte afecțiuni legate de diabet.
9. Băuturile răcoritoare și băuturile pentru sportivi
Studiile au confirmat existența unei legături între cancer și băuturile răcoritoare, care pot crește producția de insulină în pancreas, ceea ce poate dubla riscul dezvoltării cancerului pancreatic.
10. Izolat proteic din soia
Potrivit statisticilor, între 90-95% din toate boabele de soia cultivate în SUA, utilizate pentru a crea izolat proteic din soia, sunt modificate genetic. Pot întârzia capacitatea corpului de a digera și absorbi nutrienții, iar dacă organismul nu poate digera și absorbi nutrienții în mod corespunzător, nu va putea lupta eficient împotriva celulelor canceroase în dezvoltare.
11. Făina albă
Dacă folosești făină albă produsă comercial, ar trebui să știi cum este procesată: semințele sunt tratate cu fungicide, apoi sunt pulverizate cu pesticide și insecticide și sunt amestecate cu oxid de clor ca făina să rămână albă. Toate aceste substanțe chimice cresc încărcătura de toxine în corpul tău. Făina este una dintre principalele alimente care cauzează cancer!
12. Alimentele procesate
Alimentele procesate conțin și nitrați și nitriți care pot crește riscul de dezvoltare a cancerului la stomac și a altor tipuri de cancer. Contribuie semnificativ la creșterea în greutate și obezitate și sunt gândite pentru supraconsum.
De asemenea, conțin o varietate de substanțe chimice nocive pentru organismul nostru, precum conservanți, coloranți sau arome.