Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pogăcele de casă (cu aluat cu cartofi) – Pogăcele fragede, gustoase și savuroase
Ingrediente necesare:
- 7 cartofi de mărime medie
- 1 kg făină
- 1 cub drojdie
- 1 cutie mare smântână
- 250 g unt la temperatura camerei
- 3 lingurițe sare
- 100 ml lapte cald
- 1 lingurițe zahăr
- 1 ou
- 200 g cașcaval ras
Mod de preparare:
Punem cartofii curățați într-o oală de 2 L. Adăugăm apă și sare și fierbem cartofii până se înmoaie. Ulterior, îi scurgem de apă și îi lăsăm să se răcească după care îi pasăm. Dizolvăm drojdia în laptele cald, împreună cu zahărul. Lăsăm deoparte, la loc cald, până drojdia se activează.
Cernem făina într-un bol mare. Adăugăm cartofii, sarea, amestecul de drojdie, untul, smântâna și frământăm până obținem un aluat omogen. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la dospit, la loc cald, timp de 30 de minute.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl împăturim de 2-3 ori. Întindem la o grosime de un deget, ungem cu ou bătut și presărăm cașcaval ras deasupra.
Decupăm pogăcele cu o formă rotundă sau cu un pahar și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!