Prăjitură de casă, ultra cremoasă și pufoasă – Se prepară din 8 ouă, 8 linguri făină, 200g unt și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 8 albușuri
- 8 linguri zahăr tos
- 8 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 300 ml lapte fierbinte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 8 gălbenușuri
- 1,2 l lapte
- 10 linguri amidon de porumb sau 3 plicuri budincă de vanilie
- 10 linguri zahăr tos
- esenta de vanilie
- 200 g unt
- 500 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 42*36 cm cu hârtie de copt.
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul după care, folosind o spatulă, încorporăm treptat și făina cernută împreună cu praful de copt. Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem blatul până trece testul cu scobitoarea, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsăm blatul să se răcească, îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță și îl stropim cu 300 ml lapte fierbinte.
Pentru cremă, batem gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat pe baie de aburi.
Separat, amestecăm laptele cu amidonul și punem pe foc mediu.
Treptat încorporăm și gălbenușurile și fierbem până obținem o cremă densă pe care ulterior o lăsăm să se răcească. Dupa ce s-a racit ,punem esenta de vanilie.
Mixăm spumă untul moale și o încorporăm în cremă. Mixăm spumă frișca și o dăm la frigider pentru 30 de minute.
Întindem crema peste blat. Peste cremă întindem frișca și decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!