Rețetă rapidă și economică – Pentru cină sau pentru prânz
Ingrediente necesare:
- 2 cartofi
- 2 ouă
- 1 ceapă
- Sare, piper
- 50 ml lapte
- 50 ml ulei
- Verdeață după gust
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi tăiem în sferturi pe lungime după care îi tăiem în felii subțiri. Curățăm și ceapa și tăiem în sferturi de rondele.
Încingem ulei într-o tigaie, adăugăm cartofii și îi prăjim la foc mediu, sub capac, până capătă o culoare aurie. Adăugăm și ceapa și prăjim totul împreună, timp de 3-4 minute, tot sub capac.
Între timp, batem ouăle împreună cu lapte, sare și piper. Adăugăm cartofii cu ceapă, amestecăm bine și transferăm compoziția într-o tigaie unsă cu unt.
Acoperim tigaia cu capac și gătim la foc mediu până se rumenește la bază. Cu ajutorul unei farfurii, întoarcem pe cealaltă parte și prăjim până se rumenește și cealaltă parte.
Servim fierbinte, alături de sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!