Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Turte de casă aperitiv, cu brânză sărată și cașcaval – Se prepară cu griș, făină, unt și apă fierbinte
Ingrediente necesare pentru 4 turte:
- Jumătate pahar griș
- 2 pahare făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță praf de copt
- 1 pahar și jumătate apă fierbinte
- 100 ml unt topit și răcit
- Ulei pentru modelat și prăjit
- 1 lingură amidon
Pentru a măsura ingredientele am folosit un pahar de 250 ml. După plac, putem adăuga și brânza și cașcaval în turte.
Mod de preparare:
Într-un bol mare, amestecăm făina cernută cu sarea, grișul și praful de copt. Adăugăm apa fierbinte, amestecând inițial cu lingura după care frământând aluatul cu mâinile până devine omogen, nelipicios și moale.
Împărțim aluatul în 4 părți egale din care modelăm 4 bile. Ungem bilele cu ulei, le acoperim cu un bol și le lăsăm deoparte timp de 20 de minute.
După 20 de minute, întindem fiecare bilă cu mâinile, sub formă de foaie subțire, transparentă. Pentru a realiza acest lucru, o ungem cu ulei.
Ungem foaia subțire cu unt topit și presărăm un pic de amidon pe ea. De asemenea, acum putem presăra și un pic de brânză și/sau cașcaval pe suprafața foii.
Pe rând, îndoim 2 margini ale foii, spre interior, suprapunând-le.
Ungem din nou cu un pic de unt topit, presărăm un pic de amidon deasupra și rulăm începând de la o margine scurtă.
Aplatizăm ruloul, presându-l la nivelul marginilor scurte. Întindem cu sucitorul în formă rotundă, la o grosime de 1 cm.
Prăjim turtele pe o tigaie uscată și încinsă, pe foc mediu. Le întoarcem periodic de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!