Chec cu mere și stafide – Chec de casă fraged, aromat și delicat – Rețetă de sezon, cu imagini, explicată pas cu pas…
Ingrediente necesare:
- 4 ouă medii
- 1 pahar și jumătate zahăr
- 2 linguri zahăr
- 1 pahar iaurt natural
- 1 pahar lapte
- 1 pahar ulei
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
- 3 pahare făină
- 3 linguriță praf de copt
- 2/ 3 pahar stafide
- 2 mere
- 1/ 2 linguriță scorțișoară
Pentru acest chec am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm, înalt de 10 cm, și pentru a măsura ingredientele am folosit un pahar de 250 ml.
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol mare. Adăugăm 1 pahar și jumătate de zahăr, iaurtul, laptele, uleiul, coaja de portocală și amestecăm cu un tel până la omogenizare. În 2 tranșe adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând foarte bine, să nu rămână cocoloașe.
Încorporăm și stafidele spălate și uscate cu prosoape de hârtie. Transferăm aluatul unsă cu unt și tapetată cu făină. Uniformizăm și punem feliuțele de mere în aluatul din tavă, scufundându-le parțial.
Amestecăm 2 linguri de zahăr cu scorțișoara și presărăm amestecul pe peste mere și aluat. Pentru decor, mai putem adăuga câteva stafide deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem checul timp de 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm checul să se răcească după care îl putem scoate din tavă și-l putem așeza pe un platou.
Savurați cu poftă! Poftă bună!