Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă fără coacere (cu biscuiti, iaurt și cacao) – Tort Zebră – Rețetă simplă și ușoară
Ingrediente necesare:
- 180 g biscuiți cu cacao
- g unt
- 1 lingură lapte
- 20 g gelatină
- 100 g lapte
- 200 g frișcă lichidă 35%
- 300 g lapte condensat îndulcit
- 400 g iaurt sau smântână
- 30 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul topit și cu 1 lingură de lapte. Transferăm amestecul într-o tavă rotundă, formând un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Amestecăm gelatina cu 100g lapte și o lăsăm deoparte. Mixăm frișca spumă, adăugăm laptele condensat și mixăm din nou. Încorporăm și iaurtul.
Punem gelatina cu lapte într-un vas și o încălzim până se dizolvă, având grijă să nu o fierbem. Turnăm gelatina în compoziția cu frișca și iaurt și omogenizăm foarte bine.
Împărțim crema în două părți și amestecăm o parte cu pudra de cacao.
Scoatem tava din frigider și punem 3 linguri din crema albă în ea. Peste crema albă punem 3 linguri din crema cu cacao. Repetăm până se termină cremele.
Dăm tortul la frigider pentru minim 4-5 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!