Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Piept de pui învelit în bacon – Piept de pui gustos și savuros (servit cu orez și salată de legume) – Rețetă rapidă, gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare:
- 1 kg piept de pui file
- 200 g bacon
- 200 g șuncă
- 200 g cașcaval
- Sare
- Bere
- 1 castravete
- 3 roșii
- 1 ceapă roșie
- Brânză feta
- Busuioc
- Ulei de măsline
- Măsline verzi
- 1 lămâie
- 300 g orez
- Ulei de floarea-soarelui
- Bază pentru mâncăruri (vegeta)
Mod de preparare:
Încingem ulei într-un vas de 2 L. Adăugăm orezul spălat și scurs bine de apă și prăjim ușor. Adăugăm 1 linguriță de sare și 1 linguriță de bază pentru mâncăruri. Adăugăm apă cât să acopere orezul, amestecăm și fierbem sub capac timp de 20 de minute, pe foc mic.
Tăiem bucățile de carne în două, pe lungime. Crestăm ușor și frăgezim. Sărăm ușor după care așezăm câte 2 felii de șuncă și câte 2 felii de cașcaval peste fiecare bucată de carne. Rulăm strâns și fixăm cu scobitori. Învelim fiecare ruladă cu câte 2 felii de bacon.
Transferăm rulourile într-o tavă înaltă și turnăm peste ele aproximativ 100 ml de apă. Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la 200-220 grade, pentru 30 de minute. Ulterior, scoatem tava, stropim cu bere și dăm înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute. La final, îndepărtăm folia și mai lăsăm rulourile la cuptor pentru încă 10 minute, să capete o culoare frumoasă.
Pentru salată, într-un bol amestecăm ușor cubulețele de roșii, de castraveți și rondelele subțiri de ceapă. Adăugăm ulei de măsline, sare, busuioc și zeamă de lămâie și amestecăm din nou. Decorăm cu cubulețe de brânză feta și măsline.
Savurați cu poftă! Poftă bună!