Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă rapid și delicios – Rețetă fără coacere, gata imediat – Se prepară din 250g biscuiți, 180g arahide prăjite, 750 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru blaturi:
- 250 g biscuiți crocanți
- 180 g arahide prăjite
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 3 ouă
- 260 g zahăr
- 60 g făină
- 100 g unt
- 100 g ciocolată neagră 50%
- 100 g ciocolată albă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră 50%
- 50 ml lapte
- 50 g unt
Ingrediente necesare pentru decor:
- 100 g arahide prăjite
- 10 g ciocolată neagră 50%
- 2-3 picături ulei
Din ingredientele de mai sus obținem un tort cu dimensiunile de 17*17 cm, înalt de 7 cm, cu greutatea de 2,1 kg.
Mod de preparare:
Mărunțim arahidele prăjite și răcite și pregătim biscuiții.
Pentru cremă, punem ouăle într-o cratiță cu fundul gros. Adăugăm zahărul și batem cu telul până la omogenizare. Separat, amestecăm făina cu 150 ml de lapte rece după care turnăm compoziția (fără cocoloașe) în cratiță. Amestecăm foarte bine, încorporând și laptele rămas.
Punem cratița pe foc mediu și încălzim compoziția, amestecând continuu, până va începe să se îngroașe. Reducem focul la minim și, amestecând continuu cu telul, fierbem crema timp de 1-2 minute din momentul în care dă în clocot. Ulterior, o luăm de pe foc, adăugăm imediat untul rece și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm jumătate din cremă (cam 640g) peste bucățelele de ciocolată neagră și amestecăm cu telul până la omogenizare. Punem deoparte 4 linguri de cremă (o punem la frigider).
Transferăm crema rămasă într-un bol, o lăsăm să se mai răcească un pic după care adăugăm bucățelele de ciocolată albă și amestecăm până la omogenizare.
Notă: pentru asamblare, folosim cremele cât sunt calde.
Punem un strat de biscuiți pe un platou, obținând un blat de 17*17 cm. Delimităm cu un inel reglabil tapetat cu folie acetat. Dacă nu aveți inel reglabil, pregătiți tortul într-o formă de sticlă, ca la Tiramisu.
Peste biscuiți punem un sfert din crema de ciocolată neagră, un sfert din arahidele mărunțite, un sfert din crema de ciocolată neagră, un strat de biscuiți, un sfert din crema de ciocolată neagră, un sfert din arahidele prăjite.
Peste arahide punem un sfert din crema albă, un strat de biscuiți, un sfert din crema albă, arahidele rămase, crema albă rămasă și un strat de biscuiți.
Vom obține un tort cu patru straturi de biscuiți, 3 straturi de arahide, 3 straturi de cremă de ciocolată neagră și 3 straturi de cremă albă.
Pentru glazură, încălzim laptele împreună cu untul, până amestecul ajunge aproape de punctul de fierbere. Îl turnăm peste bucățelele de ciocolată neagră, lăsăm deoparte timp de 1 minut după care amestecăm până la omogenizare.
Turnăm glazura pe suprafața tortului și dăm tortul la frigider pentru 5-6 ore. Ulterior, îndepărtăm inelul și folia și uniformizăm marginile cu crema pusă deoparte. Presărăm marginile tortului cu arahide prăjite și mărunțite.
Punem 10 g de ciocolată neagră și 2-3 picături de ulei într-un poș. Încălzim pe baie de aburi, frământând poșul între degete ca ingredientele să se combine. Înțepăm vârful poșului cu o scobitoare și aplicăm ciocolata sub formă de linii subțiri, pe marginile tortului.
Savurați cu poftă! Poftă bună!