Rețetă pas cu pas, cu imagini – Costiță de porc la cuptor (cu cartofi acordeon) – O bunătate de care nu te mai saturi
Ingrediente necesare:
- 5 cartofi
- 2 lingurițe boia de ardei dulce
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 2 roșii
- 75 g cașcaval
Alte ingrediente necesare:
- 600 g coaste de porc
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță sare
- 2 căței usturoi
- 50 g pastă de tomate
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și îi crestăm după care îi condimentăm cu boia, sare, usturoi granulat și piper. Turnăm ulei de măsline deasupra și amestecăm bine.
Transferăm cartofii într-un vas yena și turnăm marinada rămasă deasupra lor.
Porționăm coasta de porc și condimentăm cu boia, piper, sare și usturoi pisat. Amestecăm pasta de tomate cu un pic de apă, turnăm peste coaste și amestecăm bine.
Transferăm coastele în vas, lângă cartofi. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 50 de minute.
Umplem cartofii cu bucăți de roșii și de cașcaval după care dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10-15 minute, tot la 200 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!